Schoorsteenveger Made

Schoorsteenveger in Zevenbergen

Onderschat de inwendige staat van uw schoorsteen niet. Deze dient namelijk zo schoon mogelijk te zijn, zodat voorkomen wordt dat u te maken krijgt met brand of gezondheidsproblemen. Reden temeer om voor dit soort schoonmaakwerkzaamheden regelmatig de expertise van een professionele schoorsteenveger in Zevenbergen in te schakelen. Schoorsteenveeg bedrijf WIVON valt in die professionele categorie aangezien al onze medewerkers voor het uitvoeren van hun ambacht een officiële vakopleiding hebben gevolgd. Zij weten dus exact wat ze in de meest uiteenlopende omstandigheden moeten doen om voor klanten het perfecte eindresultaat te kunnen bereiken.

Omdat ons team uit pure vaklui bestaat zijn we er ook meer dan trots op dat we al vele jaren deel uitmaken van de ASPB, de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Ons lidmaatschap van deze officiële brancheorganisatie geeft u de garantie dat er ook écht erkende schoorsteenvegers bij u aan het werk gaan en u niet ‘geholpen’ wordt door incapabele beunhazen.

Regelmatig reinigen van de schoorsteen voorkomt grote risico’s

Als u het nalaat om uw rookkanalen tijdig te laten reinigen kan dat zeer ernstige gevolgen voor u en uw naasten opleveren. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan schoorsteenbranden en gezondheidsrisico’s. Het verbrandingsproces in een kachel of haard zorgt er sowieso voordat er roetdeeltjes ontstaan. Een groot deel van dat roet waait via de schoorsteen de buitenlucht in. Maar een deel blijft in het rookkanaal aanwezig en zet zich uiteindelijk op de wanden ervan af. Langdurig niet reinigen van het rookkanaal heeft in zo’n geval tot gevolg dat het steeds groter wordende aantal roetdeeltjes gezamenlijk een teerlaag vormen die zeer brandbaar is.

Als er sprake van vernauwingen of verstoppingen in het rookkanaal is, kan dit er ook toe leiden dat koolmonoxidegassen niet meer correct hun weg naar buiten weten te vinden en daardoor in uw woning terecht komen. Hierdoor is het mogelijk dat u met erg gevaarlijke omstandigheden wordt geconfronteerd. Een te hoog gehalte aan koolmonoxide kan namelijk tot vergiftiging en verstikking leiden. Dat dit soort situaties ook vandaag de dag nog steeds een niet te onderschatten probleem in Nederlandse huishouden is blijkt wel uit het feit dat jaarlijks tientallen mensen met koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis terecht komen.

Schoorsteenveger Bavel

Professionele ventilatiereiniging in Zevenbergen

U kunt de expertise van uw erkende ASPB-schoorsteenveger voor veel meer inzetten dan alleen maar het reinigen van schoorstenen in Zevenbergen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om onze dienstverlening te benutten voor het schoonmaken en onderhouden van de mechanische ventilatie, die in veel huishoudens in keukens en badkamers te vinden is. Omdat deze vorm van ventilatie vrijwel de hele dag in gebruik is kan er een stof- en vetlaag aan de binnenzijde van de ventilatiekanalen ontstaan met als gevolg dat de ventilerende werking afneemt.

Als er echter regelmatig een goede schoonmaak plaatsvindt kunnen dit soort vervelende omstandigheden worden voorkomen. De medewerkers van schoorsteenveeg bedrijf WIVON beschikken ook over ruime kennis om eventuele schade die aan mechanische ventilatie is ontstaan vakkundig voor u te herstellen.

Altijd optimaal schoon dankzij een abonnement

U ziet het, als professionele schoorsteenveger kunnen we u op tal van verschillende vlakken van dienst zijn in Zevenbergen. U kunt ons natuurlijk voor individuele klussen inschakelen, maar wilt u er zeker van zijn dat uw rook- en ventilatiekanalen echt goed schoon blijven, dan doet u er goed aan om een abonnement bij ons af te sluiten. In dat geval komen we één of twee keer per jaar bij u langs om de gewenste reinigingswerkzaamheden uit te voeren en voorkomt u tevens dat u het vanwege de drukte van alledag gewoonweg vergeet om ons tijdig in te schakelen.

Schoorsteenveegbedrijf WIVON

WIVON is actief in heel Zuid-Nederland en West-Nederland, dus ook in: