Schoorsteenveger Made

Schoorsteenveger in Noord-Brabant

Het regelmatig professioneel laten reinigen van uw schoorsteen is heel erg belangrijk. Laat u dat namelijk na, dan kan dat allerlei narigheden met zich meebrengen. Denk in dat kader onder meer aan gezondheidsproblemen of brand. Omdat het goed kunnen reinigen van rookkanalen een vak apart is, raden we u ten sterkste af om deze klus zelf uit te voeren.

Professionele schoonsteenvegers in Noord-Brabant hebben daarvoor namelijk een specifieke vakopleiding gevolgd, waardoor ze exact weten hoe ze hun ambacht in de meest uiteenlopende situaties het meest effectief voor u uit kunnen voeren. Aangezien alle medewerkers van schoorsteenveegbedrijf WIVON de zojuist genoemde vakopleiding met goed gevolg hebben afgerond, mogen we onze bedrijfsactiviteiten koppelen aan de ASPB, de officiële brancheorganisatie die voluit de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond wordt genoemd.

Voorkom brand en vergiftiging

Een verhoogde kans op brand en eventuele vergiftiging zijn uiteindelijk de grootste gevaren die u loopt als rookkanalen niet tijdig worden gereinigd. Tijdens het verbranden van gas of hout ontstaan namelijk roetdeeltjes, die via het rookkanaal omhoog worden gezogen. Maar lang niet al die roetdeeltjes komen uiteindelijk in de buitenlucht terecht. Een deel ervan blijft in het rookkanaal steken en zet zich op de wanden af zodat er een zeer brandbare teerlaag ontstaat. De toenemende dikte van die laag heeft vervolgens ook een verhoogd risico op brand tot gevolg.

Verstoppingen in een rookkanaal kunnen er daarnaast voor zorgen dat koolmonoxidegassen niet goed worden afgevoerd, waardoor ze in uw woning worden geblazen. Dit levert zeer gevaarlijke situaties voor uw gezondheid op, want de geurloze koolmonoxide kan bij mensen tot vergiftiging leiden. Elk jaar weer worden er tientallen mensen in Nederlandse ziekenhuizen opgenomen die met koolmonoxidevergiftiging te maken hebben gehad. Om dit soort ernstige risico’s te voorkomen is het dan ook ronduit verstandig om ten minste één keer per jaar uw schoorsteen professioneel door een schoorsteenveger in Noord-Brabant te laten reinigen.

Schoorsteenveger Prinsenbeek

Een klassiek beroep met een moderne aanpak

Schoorsteenveger is weliswaar een ambacht dat al heel veel jaren bestaat, maar dat betekent niet dat men in deze branche niet met de tijd is meegegaan. Schoorsteenveger WIVON maakt tijdens het uitvoeren van de verschillende werkzaamheden gebruik van moderne apparatuur, zodat de schoonmaakklus effectief wordt uitgevoerd.

Zo zetten onze schoorsteenvegers onder meer een camera tijdens hun werk in waarmee ze van onder tot boven de binnenkant van uw rookkanaal kunnen inspecteren en ze u de uiteindelijke garantie kunnen geven dat uw schoorsteen aan het einde van de verrichte werkzaamheden ook echt brandschoon wordt opgeleverd. Uiteraard zorgen we er ook voor dat eventuele vogelnesten die op uw schoorsteen zijn gebouwd zorgvuldig worden verwijderd en geen verstoppingen meer kunnen veroorzaken.

Altijd een schone schoorsteen met een abonnement

Het belang van het goed schoonhouden van uw rook- en ventilatiekanalen moet u niet onderschatten. Tijdig actie ondernemen is dan ook een must. U kunt onze schoorsteenvegers incidenteel voor dit soort schoonmaakwerkzaamheden inschakelen, maar het is ook mogelijk om er bij ons een abonnement voor af te sluiten. In dat laatstgenoemde geval komen onze medewerkers elk jaar standaard één keer – of als u het hele jaar stookt twee keer – bij u in Noord-Brabant langs om de noodzakelijke schoonmaakklus te verrichten. Dit geeft u de garantie dat eventuele problemen met uw afvoerkanalen tot een absoluut minimum worden beperkt, zodat u er het hele jaar door veilig gebruik van kunt blijven maken.

Schoorsteenveegbedrijf WIVON

WIVON is actief in heel Zuid-Nederland en West-Nederland, dus ook in: