Schoorsteenveger Made

Schoorsteenveger in Ulvenhout

Schoorstenen moeten regelmatig grondig worden schoongemaakt. Doet u dat niet, dan kan dit allerlei ronduit vervelende gevolgen hebben, waarbij brand en gezondheidsklachten zeker niet uit te sluiten zijn. Zelf uw schoorsteen reinigen raden we u echter ten sterkste af. Dit is namelijk een vak apart, waar echt goede schoorsteenvegers een officiële ambachtsopleiding voor hebben gevolgd.

Woont u in Ulvenhout en wilt u uw schoorsteen grondig laten reinigen? Schakel dan schoorsteenveegbedrijf WIVON in voor het schoonmaken van uw rookkanaal, dan kunt u er zeker van zijn dat u met professionals te maken krijgt die de zojuist genoemde opleiding met goed gevolg hebben afgerond en zich daardoor aan hebben mogen sluiten bij de ASPB, de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Professionele kwaliteitsschoorsteenvegers kunnen zich dan ook altijd probleemloos legitimeren met behulp van hun ASPB-pas.

Zorgvuldige reiniging met moderne apparatuur

Voor het reinigen van de rookkanalen beschikt schoorsteenveger WIVON over moderne apparatuur waarmee de klus zo effectief mogelijk voor u wordt uitgevoerd. Ongeacht of u nu gebruikmaakt van gaskachels of van haarden die op hout gestookt worden, in alle gevallen zorgt een van onze schoorsteenvegers ervoor dat het rookkanaal aan het einde van de werkzaamheden brandschoon wordt opgeleverd. Die garantie kan mede gegeven worden dankzij de camera die tot het standaard werkmateriaal behoort en waarmee nauwlettend de binnenkant van elk rookkanaal kan worden geïnspecteerd.

Afvoerproblemen met rookkanalen kunnen overigens ook ontstaan vanwege vogelnesten die op schoorstenen zijn gebouwd. De warme droge lucht die schoorstenen afgeven zorgt er namelijk voor dat het plekken zijn waar vogels erg graag nestelen. Constateert een schoorsteenveger een nest op uw rookkanaal, dan zal hij deze uiteraard op uiterst zorgvuldige wijze voor u verwijderen.

Schoorsteenveger Ulvenhout

Ventilatiekanalen laten reinigen in Ulvenhout

De expertise van een officieel erkend ASPB-schoorsteenveger gaat overigens verder dan alleen maar het reinigen van rookkanalen in Ulvenhout. We zijn ook in staat om mechanische ventilatiekanalen te onderhouden en – indien nodig – te vervangen. Dit type ventilatiekanaal is meestal in keukens en badkamers te vinden. Doordat deze vorm van ventilatie vrijwel dagelijks in woningen wordt gebruikt, hopen vet- en stofdeeltjes zich in de ventilatiekanalen steeds meer op.

Deze ophopingen zorgen er vervolgens voor dat het ventilatievermogen van de kanalen na verloop van tijd steeds verder afneemt, zodat ze steeds minder effectief hun werk kunnen doen. Grondige reiniging kan dat probleem in de meeste gevallen gelukkig snel en eenvoudig oplossen. Maar ook als uiteindelijk blijkt dat u niet tijdig de hulp van de schoorsteenveger voor deze klus heeft ingeschakeld, waardoor er schade aan de ventilatie is ontstaan. Kunnen we u van dienst zijn met de reparatie en eventuele vervanging van het defecte materiaal.

Tijdig schoon dankzij een abonnement

Het moge u inmiddels duidelijk zijn dat regelmatig onderhoud van uw rook- en ventilatiekanalen erg belangrijk is en dat we u daarbij graag professioneel behulpzaam zijn als u zich in of om Ulvenhout bevindt. We kunnen incidenteel schoonmaakwerkzaamheden voor u uitvoeren, maar het is ook mogelijk om tegen een gereduceerd tarief een abonnement bij ons af te sluiten, zodat we standaard één – of desgewenst zelfs twee – keer per jaar bij u langs komen om de broodnodige schoonmaak klus voor u te klaren.

Schoorsteenveegbedrijf WIVON

WIVON is actief in heel Zuid-Nederland en West-Nederland, dus ook in: